PerMix - פתרונות מתקדמים לעיקור תבלינים
חברת PerMix, עם ניסיון עשיר בייצור מערבלים לתעשיה, מציגה טכנולוגיה חדשנית לעיקור תבלינים: מערכת עיקור קיטור דינמית המותאמת במיוחד לתעשיית התבלינים, עשבי התיבול ותבלינים טחונים.
על רקע המגמה הגוברת של הרגולציה המחמירה על השימוש בקרני גמא לעיקור מזון ובעקבות איסורים גוברים, עיקור בקיטור הופך לאופציה המועדפת ואף היחידה במקרים רבים.
הפתרון של חברת PerMix מספק חלופה יעילה ובטוחה, ומבטיח הפחתה משמעותית של אוכלוסיית החיידקים תוך שמירה על האיכות הטבעית של המוצר.
יתרונות עיקריים של מערכת העיקור של PerMix:
- עיקור עדין ויעיל: הטכנולוגיה משתמשת בקיטור בלחץ כדי לחסל מיקרואורגניזמים במהירות, ולאחר מכן מייבשת את התבלינים בוואקום בטמפרטורות נמוכות כדי לשמר את התכונות האורגנולפטיות שלהם
- הפחתת חיידקים מוכחת: המערכת מבטיחה הפחתה של עד 5 לוגים ברמות ה-TPC, ועומדת בתקני הבטיחות המחמירים ביותר של תעשיית המזון. בנוסף, המערכת מטפלת ביעילות גם בשמרים, עובשים ואנזימים, ומבטיחה מוצר סופי בטוח ויציב.
- שמירה על איכות המוצר: בזכות תהליך ערבוב דינמי, כל חלקיקי התבלין מטופלים באופן אחיד, מה שמקצר את זמן העיבוד ומגן על הצבע, הארומה והטעם הייחודיים של התבלינים.
- גמישות תפעולית: המערכת מתוכננת לעבוד באופן מנתי, מה שמאפשר מעבר מהיר בין סוגי תבלינים שונים ומבטיח ניקוי קל ויעיל. יתרה מכך, מכיוון שהמערכת מבוססת על מערבל אבקות, ניתן להשתמש בה גם למטרות ערבוב שונות, כגון הכנת תערובות תבלינים או עיקור של תערובות תבלינים (במקרה וחלק מהתבלינים בתערובת הם רגישים יותר לתהליכים תרמיים).
- בקרה מדויקת: מערכת בקרה מתקדמת מאפשרת ניהול מדויק של תהליך העיקור, כולל שליטה ברמות הלחות הסופיות של המוצר.
- יעילות אנרגטית: העיצוב הייחודי של המערכת ממקסם את העברת החום ומפחית את צריכת האנרגיה בהשוואה לשיטות עיקור מסורתיות.
- עיצוב היגייני: המערכת עומדת בדרישות ה-GMP, וכוללת מערכות WIP/CIP מובנות לניקוי יעיל ואוטומטי.
- פתרון מודולרי: המערכת מסופקת ומתוכננת בהתאם לצרכי הלקוח, כיחידה עצמאית וקומפקטית, המאפשרת התקנה קלה ומהירה גם במקומות עם שטח מוגבל.
תיאור תהליך העיקור:
תהליך העיקור במערכת של PerMix מורכב מחמישה שלבים עיקריים, המבטיחים טיפול יעיל ועדין בתבלינים:
- שלב א' - טעינת החומר: התבלינים הלא מעוקרים מוטענים לתוך המערכת.
- שלב ב' - חימום וייבוש מקדים: התבלינים מחוממים ומיוּבשים חלקית כדי להכין אותם לשלב העיקור.
- שלב ג' - עיקור בקיטור בלחץ: קיטור בלחץ מוזרם לתוך המערכת, מה שמבטיח חיסול יעיל של מיקרואורגניזמים.
- שלב ד' - קירור מהיר בעזרת ואקום וייבוש ראשוני: הואקום מסייע בקירור מהיר של התבלינים ומתחיל את תהליך הייבוש הסופי.
- שלב ה' - קירור החומר לטמפ' הסביבה וריקון: התבלינים מצוננים לטמפרטורת החדר ומוצאים מהמערכת.
יישומים:
מערכת העיקור הדינמית של PerMix מתאימה למגוון רחב של תבלינים, כולל:
- אבקות תבלינים (כגון צ'ילי, כורכום, קארי)
- תבליני זרעים (כגון זרעי כוסברה, זרעי כמון, זרעי חרדל, שומשום, פלפל אנגלי וכו')
- עשבי תיבול מיובשים (כגון אורגנו, פטרוזיליה)
- תערובות תבלינים
מערכת פיילוט לעיקור תבלינים:
חברת PerMix מציעה שימוש במערכת עיקור תבלינים בקנה מידה קטן, עם קיבולת של כ-15 ק"ג למנה. מערכת זו מיועדת במיוחד לפיתוח תהליכי עיקור אופטימליים ולביצוע ניסויים על ידי לקוחות המעוניינים לבדוק את השפעת העיקור על המוצרים הספציפיים שלהם.
בנוסף המערכת מאפשרת לבצע אופטימיזציה של פרמטרי העיקור לפני מעבר לייצור תעשייתי – שלב קריטי בתהליך של פיתוח מוצרי מזון מדויק, בטוח ואיכותי.
PerMix – השותפה שלכם לעיקור תבלינים מתקדם.
חברת PerMix מחויבת לספק ללקוחותיה פתרונות חדשניים ואמינים לעיבוד תבלינים. עם מערכת העיקור הדינמית שלה, תוכלו להבטיח את בטיחות ואיכות המוצרים שלכם, תוך ייעול תהליכי הייצור והפחתת עלויות התפעול.
לפרטים : www.permixtec.com
דוא"ל : srugoa@permixtec.com
שנאפה מוצר
חדש ביחד?
לפרטים נוספים, צרו איתנו קשר עוד היום
