פיתוח מוצרי חלב צמחי
השוק הגלובלי עובר שינוי פרדיגמה. המעבר לעבר תזונה מבוססת צומח אינו עוד נישה, אלא מנוע צמיחה מרכזי המונע על ידי דרישות צרכניות לבריאות, קיימות וחדשנות. בתחום החלב ומוצריו, הצלחה כבר אינה נמדדת ביכולת לחקות את המקור, אלא ביכולת להגדיר מחדש את החוויה. הדבר דורש שליטה מוחלטת במדע החומרים, בביוכימיה והנדסת תהליכים. בגרודה, אנו מספקים שותפות טכנולוגית מקצה לקצה ליזמים, חברות פודטק ומותגים מבוססים, השואפים להוביל את מהפכת החלב מהצומח. עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בהנדסת מזון, אנו מתרגמים חזון אסטרטגי למוצרים פורצי דרך, המבוססים על מדע מדויק, יצירתיות קולינרית ותכנון מסחרי מנצח.
מעבר לתחליף: יצירת הדור הבא של מוצרי החלב מהצומח
אנו מאמינים שמוצרי חלב מהצומח הם תחום עצמאי, בעל פוטנציאל לחוויית צריכה עשירה ומלאה. המומחיות שלנו היא בהנדסת החוויה הזו, תוך התבססות על מגוון רחב של מקורות חלבון מתקדמים, ביניהם חומוס, שיבולת שועל, סויה, שקדים, ועד לחלבוני חוד החנית המופקים בתהליכי פרמנטציה מדייקת (Precision Fermentation), כדוגמת חלבוני שמרים.
האתגר טמון ביצירת סינרגיה בין מקור החלבון, פרופיל השומנים, מערכות ההידרוקולואידים והמייצבים, ותהליכי העיבוד. באמצעות שליטה במשתנים אלו, אנו מפתחים מוצרים בעלי פרופיל סנסורי ותזונתי אופטימלי, העולים לעיתים על המקור מן החי.
האתגר: פענוח ה-DNA של מוצרי חלב
הצלחה בפיתוח מזון ובפרט פיתוח מוצרי חלב תלויה ביכולת לספק פתרונות ממוקדים לדרישות הצרכן המודרני, שהן גם האתגרים הטכנולוגיים המרכזיים שלנו:
פרופיל תזונתי פונקציונלי:
מעבר לטעם, הצרכן מחפש ערך. אנו מתמחים בפיתוח פורמולציות Clean Label, העשרת המוצר בחלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה, הפחתת סוכר ושומן רווי ושילוב תרביות פרוביוטיות בעלות יציבות מוכחת לאורך חיי מדף.
קיימות ואחריות סביבתית:
אנו מבצעים אופטימיזציה של תהליכים ורכיבים במטרה להפחית את טביעת הרגל הפחמנית והמיימית של המוצר הסופי, תוך שימוש במקורות חלבון בני קיימא ופיתוח פתרונות לאריזות חכמות.
הנדסה סנסורית:
האתגר הגדול ביותר הוא שחזור המרקם, תחושת הפה והטעם המורכבים המאפיינים מוצרי חלב. אנו מתמחים בניהול טעמי לוואי (off-notes) האופייניים למקורות צמחיים ובהנדסת המבנה הפיזי של המוצר להשגת קרמיות, צמיגות ויציבות אמולסיה מושלמות.
מתודולוגיית הפיתוח שלנו: מאפיון מולקולרי לייצור מסחרי
תהליך העבודה בגרודה מובנה, שקוף וממוקד בתוצאות. הוא נועד להבטיח שהחזון שלכם יהפוך למוצר מצליח, תוך ניהול מקצועי של כל שלב בדרך להשקה.
שלב 1: אפיון אסטרטגי וגיבוש קונספט הכל מתחיל בהקשבה. יחד אתכם, אנו מגדירים את פרופיל המוצר האידיאלי – מי קהל היעד, מה הטעם והמרקם הרצויים, ומהם היעדים העסקיים. החזון שלכם מתורגם למפת דרכים ברורה, המשלבת יצירתיות קולינרית עם תכנון טכנולוגי מדויק ומבוסס מחקר שוק.
שלב 2: פיתוח פורמולציה ואימות סנסורי זהו השלב בו הרעיון הופך לטעם. במעבדות שלנו, אנו בונים ומשפרים את הפורמולציה (ה"מתכון") בסבבים מהירים של פיתוח ובדיקה. אנו מבצעים בדיקות מעבדה מתקדמות הבוחנות את המרקם, היציבות והרכב המוצר. במקביל, פאנל הטועמים המקצועי שלנו מעניק משוב סנסורי מקיף, כדי שנוכל לדייק את הטעם הסופי עד שהוא עונה באופן מושלם על ציפיות השוק.
שלב 3: התאמה לייצור תעשייתי (Scale-Up) לאחר שאישרנו את הפורמולציה המנצחת, אנו מתאימים אותה לייצור בכמויות גדולות. שלב ה-Scale-Up כולל התאמה לתהליכי ייצור חיוניים (כמו פסטור והומוגניזציה) המבטיחים שהמוצר יהיה אחיד, איכותי ובטוח. אנו מלווים אתכם בניסוי פיילוט ראשון במפעל, כדי לוודא שהמעבר לייצור המוני יהיה חלק, יעיל ורווחי.
שלב 4: בדיקות חיי מדף ורגולציה לפני ההשקה, אנו מוודאים שהמוצר שלכם לא רק טעים, אלא גם בטוח ועמיד לאורך זמן. אנו מנהלים בדיקות חיי מדף (Shelf Life) מקיפות במעבדות מוסמכות. בבדיקות אלה אנו בוחנים כיצד הטעם, המרקם, הצבע והערכים התזונתיים של המוצר נשמרים, ומוודאים שהוא עומד בכל דרישות הרגולציה והבטיחות המחמירות ביותר. כך אתם מקבלים מוצר מושלם ומוכן לשיווק.
השותפות עם גרודה: היתרון הטכנולוגי שלכם
1. חדשנות פרקטית: אנו הופכים מדע פורץ דרך למוצרים מסחריים ברי-קיימא.
2. ניסיון מוכח: 20 שנות ניסיון בהובלת פרויקטים מורכבים עבור השחקנים הגדולים בתעשייה והסטארט-אפים המבטיחים ביותר.
3. צוות מולטידיסיפלינרי: מהנדסי מזון, שפים, טכנולוגי מזון, מומחי רגולציה ואנשי שיווק פועלים בסינרגיה מלאה להצלחת הפרויקט שלכם.
4. מומחיות בעולם החלבון האלטרנטיבי: הבנה עמוקה במקורות החלבון של הדור הבא.
5. ספק מורשה של הרשות לחדשנות: שותפות המאפשרת ללקוחותינו גישה להטבות ולמימון ממשלתי עבור פרויקטים חדשניים.
הגיע הזמן להוביל את קטגוריית העתיד
העתיד של מוצרי חלב כבר כאן והוא מבוסס על מדע, טכנולוגיה ויצירתיות. אם גם אתם שואפים להשיק מוצר שיגדיר מחדש את השוק, ירגש את הצרכנים ויציב אתכם בחזית החדשנות – אנו מזמינים אתכם לשותפות אסטרטגית.
צרו קשר עוד היום. בואו נתחיל לתכנן יחד את הדור הבא של מוצרי חלב מהצומח.
בואו נאפה משהו חדש יחד!
אנו מאמינים בכוחו של שיתוף פעולה. בואו נחקור פרויקטים, נשתף תובנות ונעבוד יחד כדי להרחיב את גבולות המזון.
